Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Hakkında

Dünyada ve ülkemizde uluslararası ticaretin ulaştığı boyut ile ülke ekonomisine katkısı düşünülerek ve özellikle bu konuda henüz okurken iş yerinde eğitim almak suretiyle (8. yarıyılda)  pratik yapmış ve dolayısıyla aranan eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanarak, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, 07/09/2011 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde Uluslararası Ticaret bölümümüzün açılması uygun görülmüştür.

Açıldığı dönemde, ülkemizdeki vakıf üniversitelerin ilgili fakültelerinde büyük talep gören, buna karşılık devlet üniversiteleri içerisinde çok az muadili bulunan bölümümüz eğitime, 2012 -2013 Bahar döneminde Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 15 öğrenci alarak tezli yüksek lisans programı ile başlamıştır. Tezsiz Yüksek Lisans ve Lisans eğitimine ise 2013 – 2014 Güz dönemi itibariyle geçilmiştir.

Dergimiz Hakkında

Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından 2016 yılından beri dönemsel olarak yayınlanmaktadır.

Dergimizin odak noktasın uluslararası ticaret ve bu alan ile ilgili tüm alanlara yönelik içerikler üretilmektedir.

Dergimizin içeriği belirlenen türdeki haber, röportaj, inceleme, sektörel uzman görüşleri ve akademik çalışmalar çerçevesinde düzenlenmektedir. Her içerik uzman editörler tarafından incelenerek özenle dergiye aktarılmaktadır.

Uluslararası Ticaret Dergisi standartlaştırılmış yapısı ve editör kadrosu ile sizlere yayına devam etmektedir.